Mezinárodní studenti

První dny znamenají- kromě nutnosti obstarat si, co se do letadla nevešlo- také seznamování se s desítkami dalších studentů. Lidé se špatnou pamětí na jména (jako například já) při tom prožívají velmi horké (někdy trapné) chvilky. V rozmezí jednoho roku mě takové seznamování čeká již podruhé.


¨
Zatímco v Singapuru jsem si díky absenci bydlení v prvním týdnu více než účasti na seznamovacím programu všímal svých souchsurfingových singapurských hostů, tady jsem se značně polepšil. Nutno uznat, že program je tu nesrovnatelně zajímavější a různorodost cizích studentů mnohem pestřejší. 

Ačkoli snad není stát, který by mezi nastupujícími studenty neměl zastoupení, u některých platí, že pokud střelíte národnost od boku, s ohromnou pravděpodobností se trefíte. Vypadá evropsky? Ital. Asiat? Pokud nechcete urazit obyvatele Hongkongu nebo Koreji tak s Čínou pozor, i když samozřejmě má zastoupení největší. A úplně nejpočetnější národ, který je zároveň nejsnáze identifikovatelný? Indové. 

Univerzita na úvodní program připravila mobilní aplikaci a podle počtu a místa jejího stažení se dají vyčíst následující statistiky:

Úvodního týdne se účastní 1564 studentů (buď v magisterském nebo výměnném pobytu) 80 národností.
magisterští studenti tvoří 84% účastníků.
32% žen proti 68% mužů
285 studentů z Indie, 282 studentů z Číny, mnoho studentů z Itálie a Řecka
15% studentů architektury, 11% leteckého inženýrství - nutno dodat že v těchto oborech je TU v Delftu dlouhodobě na špičce žebříčků

3/4 studentů si stáhli mobilní aplikaci, podle ní je rozložení oblastí následující...
zdroj: https://www.facebook.com/delftulip1


A jak je na tom letos s počtem studentů fakulta architektury? Podle webu fakulty následovně:
273 nových zahraničních studentů magisterského studia
93 výměnných zahraničních studentů
národností následovně: 73 Číňanů, 34 Italů, 28 Řeků...
 


0 komentářů :